De nieuwe firmwareversie 17.10.8.1 voor de 2-Wire MEMo datalogger/webserver staat online, via de setup kan u de 2-wire MEMo webserver en de gekoppelde meetmodules gratis updaten.
In deze YouTube tutorial zie je hoe dit kan.

Wat is nieuw?

60 seconden resolutie in de 24Hr grafieken:

Memo registreert iedere 60 seconden de meterstanden (import + export) en een aantal meetwaarden ( spanning, stroom, vermogen,…) van alle gekoppelde meters en bewaart lokaal tot 3 jaar deze data.
Vanaf de nieuwe firmware kan u op de 24Hr grafieken inzoomen tot een resolutie van 1 minuut en dat tot 12 dagen terug in de tijd. Naast verbruiken en energiekosten kan men nu ook makkelijk fouten, pieken in verbruik- spanning- temperaturen- debieten-… gaan analyseren in de installatie.
Handig in elke elektrische of HVAC installatie.

FTP cliënt functionaliteit naar Comeet (EANDIS) en EnergieID:

Meterstanden en meetwaarden blijven tot 3 jaar bewaard in de MEMo module. MEMo kan deze ruwe data voorfilteren en periodiek gaan opladen naar een externe serverapplicatie.
Zo kregen we al een paar keer de vraag om meetdata op te laden naar Comeet, de Eandis applicatie voor energiebeheer in oa. publieke gebouwen, en kregen we een soortgelijke vraag om meterstanden op te laden naar EnergieID, een publiek platform waarop het verbruik in woningen kan worden getoond en vergeleken met andere woningen.
Met de huidige firmwareversie kunnen de door MEMo gegenereerde csv bestanden door beide externe applicaties naadloos worden ingelezen.

Koppeling naar MODbus watermeters en MODbus Calorimeters:

Tot vandaag konden watermeters en calorimeters enkel worden gekoppeld via de pulsteller module. Met de nieuwe firmware kunnen deze meters nu ook via MODbus worden ingelezen. De betreffende meters vind je trouwens terug op onze website. Zo worden voor beide meters niet alleen verbruiken maar ook meterstanden, debiet en watertemperaturen continu gemeten, gelogd en vervolgens getoond in de webserver grafieken.
Voor afrekening doeleinden kunnen deze meterstanden voor een ingestelde periode tot 3 jaar in de tijd worden opgevraagd aan de webserver.

Reset loggegevens per kanaal of per module

Vanaf deze firmware kan men makkelijk 1 individueel meetkanaal op een PC.080 of EC.441 module gaan leegmaken of alle logkanalen op een module resetten of de volledige database op factory settings brengen, hoe dit precies kan leest u in onze FAQ of in de handleiding van de MEMo server.

Maximale stroom/vermogen:

MEMo registreert meterstanden en meetwaarden als 32 bit waarden dus geen beperkingen in de logs, echter de grafieken in de webserver hadden een limiet op verbruik tot 32 kWh en deze beperking hebben we weggewerkt.
Voor het meten van grotere verbruikers maken we oa. gebruik van Rogowski coils, gekoppeld op onze nieuwe EMM.630 MV CT energiemeter.

Toevoeging nieuwe RF gatewaymodule:

DE RF gateway is een nieuwe module welke beschikbaar komt naar eind dit jaar. Deze module koppelt naar de Nederlandse slimme meter en gelijk ook naar draadloze 868MHz “energie plugs” om op die manier het verbruik van individuele huishoudtoestellen te kunnen meten en schakelen.

Maar meer hierover in onze volgende nieuwsbrief…