• 1. Hoe kan ik firmware van webserver en modules upgraden?

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. In onderstaande video tonen we je hoe het moet via software. Lees meer

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. In onderstaande video tonen we je hoe het moet via software.

 • 2. Hoe hardwarematig de webserver upgraden of resetten?

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. Met deze drukknoppen kan je trouwens ook de webserver resetten ( bvb. paswoord vergeten)... Lees meer

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver.
  Met deze drukknoppen kan je trouwens ook de webserver resetten ( bvb. paswoord vergeten) of  een factory reset doen omdat je de database wil wissen:

  Op de webserver vind je bovenaan 2 drukknopjes ( SW1 :Reset en SW2: Clear) en met deze 2 toetsen zijn er 4 combinaties mogelijk:

  Drukken toetsen tijdens het runnen: UPGRADE
  • Toets SW1: Upgrading Javascript en CSS.: Op de knop drukken tot de LED continu blijft branden en dan pas loslaten. Het upgrade-proces niet onderbreken tot de webserver terug een hart-beat heeft.
  • Toets SW2: Upgrading firmware Webserver WS500 : Op de knop drukken tot de LED continu blijft branden en dan pas loslaten. Het upgrade-proces niet onderbreken tot de webserver terug een hart-beat heeft.
  Drukken toetsen tijdens het opstarten spanning: RESET
  • Toets SW1: wissen volledige database, IP‐adres reset, login en password
  • Toets SW2: reset IP‐adres en password.

   

  A: UPGRADE WEBSERVER VIA HARDWARE:

  Wanneer moet je via hardware upgraden? Ontdekt je fouten op de website, of is er geen enkele toets die nog reageert, zelfs na ‘refresh page’, dan is er mogelijk een fout geslopen bij het inladen van het script/style. Je hebt dus geen mogelijkheid meer om via de settings pagina te upgraden.
  Je kan dan manueel opnieuw het javascript downloaden van de 2‐WIREserver door te drukken op toets SW1 (links, kortst tegen de voedingsconnector) en blijven drukken tot de linkse led continue brandt. Dan pas loslaten toets . Nu moet de led 15 tot 20 seconden blijven branden en nadien weer uit gaan.

  Als dit in orde is, dan doe je met de rechtse drukknop (toets 2) net hetzelfde: blijven drukken tot het flashen stopt en beide leds continue branden, dan pas loslaten toets. Nu moeten de leds ook 15 tot 20 sec branden en nadien begint de rechtse led heel snel te knipperen. Nadien zal de led een 3tal seconden continue branden en dan uit gaan. Alles oke !!! Wanneer deze zaken gebeuren zoals beschreven, probeer dan opnieuw ‘refresh page’ en log in. Op de pagina configuration/settings kan je nog even testen naar de firmware versies.

   

  B: FACTORY RESET: Wissen volledige database, reset IP‐adres en password:

  Toets 1 (SW1=reset, links, kortst tegen voedingsconnector)

  Procedure: Spanning van de WS500 uitzetten, 5 seconden wachten, toets 1 ingedrukt houden, spanning aanzetten en blijven drukken zolang de led blijft knipperen, de toets pas loslaten als de led continu begint te branden. De erop volgende wis‐procedure kan ca 60 seconden duren, en de WS500 is pas klaar als de led uit gaat.

  Belangrijk: Na een “FACTORY RESET” kan het zijn dat je een blanco scherm krijgt  en dus is het aangewezen om de bovenstaande procedure “UPGRADE WEBSERVER VIA HARDWARE”  ook uit te voeren ( SW1 ; CSS + Javascript  upgrade, SW2: firmware  upgrade)

  C: RESET : IP‐adres of paswoord vergeten:

  Toets 2 (SW2 Clear, volledig rechts):

  Procedure: Spanning van de WS500 uitzetten, 5 seconden wachten, toets 2 ingedrukt houden, spanning aanzetten, en blijven drukken tot de led begint te knipperen. Blijf nog een 3tal seconden drukken tot de led stopt met knipperen en laat dan de toets los.
  De wis‐procedure kan ca 3 seconden duren, en de WS500 is klaar als de led uit gaat.
  Je moet nu ‘surfen’ naar het standaard IP‐adres: 192.168.0.123:8080 en login, password zoals beschreven in de handleiding in deel 8 ofwel het IP adres vinden en eventueel aanpassen via de IP serverscanner ( zie /producten/datasheets/ip scanner).

   

  D: UPGRADE MODULES:

  De modules PC.080, EC.441 , RG.016 kunnen enkel vanuit de webserver worden geüpgraded. ( Zie ook FAQ : Hoe kan je de webserver softwarematig upgraden?)

  Procedure:

  1. in de webserver naar de pagina “Configuration/settings/ ” gaan en op knop “firmware versions ” drukken  en dan op “download” drukken, de firmware van alle type modules wordt gedownload.
  2. vervolgens in de webserver naar de pagina “Configuration/modules”  gaan , de bewuste modules selecteren via de dropdown en “UPGRADE ” toets drukken, er verschijnt een rode  schuifbalk en 10 seconden later krijg je de bevestiging  van de versie op de groene balk en de module is ge-update.

   

   

 • 3. Welke webbrowser gebruiken voor de 2-wire webserver WS.500?

  [one_fourth][/one_fourth]De 2-wire webserver WS.500 wordt via de RJ45 connector verbonden ofwel rechtstreeks op de pc, ofwel op de router welke dan gekoppeld is met de pc en mogelijks met het... Lees meer

  netwerk
  De 2-wire webserver WS.500 wordt via de RJ45 connector verbonden ofwel rechtstreeks op de pc, ofwel op de router welke dan gekoppeld is met de pc en mogelijks met het internet.

   

   

  serverscanner

   
  Via de server scanner, een gratis softwareapplicatie (downloaden via de 2-wire website) vind je het IP-adres van je webserver. Het gevonden IP-adres en poort nummer 8080 typ je in de webbrowser (voorbeeld: 192.168.1.141:8080) en zo kom je terecht op de inlogpagina van je webserver.

   

   

  Internetverbinding: De webserver heeft geen internetverbinding nodig tenzij voor firmware updates, emailnotificatie en ftp-cliënt functionaliteit. De PC of tablet heeft normaal gezien enkel bij de eerste opstart een internetverbinding nodig en dat om de nodige grafieken te kunnen inladen in zijn cache.

   

  Webbrowsers: De webpagina’s in de webserver bevatten html, javascript en css code. We testen onze code op de meest populaire webbrowsers:

  • Google Chrome: aanbevolen browser
  • Internet Explorer: Meerdere malen klikken op zelfde button werkt niet! (vb. bekijken grafieken, 1e klik = dag, 2e klik = maand, 3e klik = einde grafiek)
  • Mozilla: alle functies schijnen te werken
  • Android-tablets: Geen ‘background’ weergave van de pagina
  • Safari: Subtotalen exporteren naar Excel/Json: wordt niet ondersteund door Safari – IPad!

   
  Andere problemen gemeld door gebruikers:
  Wijzigen IP-adres naar DHCP: indien DNS-adres niet correct werkt, wordt er geen nieuw IP-adres toegekend en ‘hangt’ de webserver. Aanbevolen DNS-adres: 195.130.131.2 (bij Telenet werkte 192.168.0.1 niet)

   

 • 4. Hoe kan ik mijn waterverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk dat de watermeter is voorzien van een module die als puls-gever functioneert. Op veel moderne watermeters is de mogelijkheid om een puls sensor aan te sluiten al aanwezig. Je kan deze puls-module optioneel bestellen bij de meterleverancier en nadien kan deze aangesloten worden op een vrije ingang van de EC.441 of de PC.080 module.

  Onderstaande type kan je bestellen via de webshop op deze site:

   Water probe S02-W

  Dit is een cilindrisch reed contact met 10cm  draad. Dit type is compatibel met de V100 type meter van Elster.

  installatie: Op de meter zit er een zwart plastic afdekplaatje met 2 schroeven vastgemaakt. Het volstaat om deze te verwijderen en de probe in de boring in te schuiven. Nadien kan je de probe vastmaken met een spanbandje. Verbindt vervolgens de rode draad met de plus-ingang en de zwarte draad met de min-ingang van de 2-wire module.

   Water probe Elster PR6

  Dit is een cilindrisch reed contact met 50cm  draad. Dit type is compatibel met de V200 type meter van Elster.: PR6_PR7_NL 

  Extra watermeter in serie

  Heeft je watermeter geen mogelijkheid om een pulsgever te installeren dan kan je eventueel een 2de meter met pulsuitgang of een watermeter met modbusuitgang  ( zie /producten/assortiment/ …. op deze site) in serie plaatsen met de bestaande watermeter.

  Configuratie in de webserver:
  In de configuratie ga je naar de module waarop de meter zit aangesloten. Op de gekoppelde ingang geef je een naam aan je uitgang, kies je teller als mode, de eenheid m³/Hr en geeft aan hoeveel pulsen nodig zijn voor 1 m³.

 • 5. Hoe kan ik mijn gasverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441 module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een gasmeter aan te sluiten is het... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441 module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een gasmeter aan te sluiten is het belangrijk dat de gasmeter is voorzien van een module die als puls-gever functioneert.
  Er zijn in de handel verschillende merken van puls-gevers verkrijgbaar. Aan de gasleiding zelf hoef je dan niets te veranderen. In België worden de veelal volgende types gasmeter gebruikt:

  • RF1 van het merk Itron, Actaris, Pipersberg of Schlumberger. Dit type gasmeter kan worden uitgerust met de pulsgever Actaris 9 51-858-04 of 951-858-06.
  • BK-G4 van het merk Elster of Krom Schroder. Voor dit type gasmeter wordt de pulsgever Elster IN-Z65 of Elster IN-Z61 gebruikt.

  Zowel Actaris- als Elster-pulsgevers zijn verkrijgbaar bij de groothandel in sanitair of verwarming. Je kunt de installateur van de verwarming of sanitaire voorzieningen ook vragen om een aparte gasmeter met pulsuitgang te plaatsen.

  Aansluitschema:aansluitschema gasprobe ( bron meterbuy)

  GASmeter probe S02-G

  Vind je bovenstaande types niet onmiddellijk terug in de handel dan kan je proberen met onderstaand reed contact wat kan je  bestellen via de webshop op deze site:

  Dit is een reed contact in vlakke uitvoering met 10cm draad. Dit type is compatibel met de veelgebruikte BK-G4 en BK-G6 Elster meters en de Actaris G4RF1.

  Installatie: De probe wordt onderaan met kneedlijm gemonteerd met de laserbedrukking naar boven gericht. Verbind vervolgens de rode draad met de plus-ingang en de zwarte draad met de min-ingang van de 2-wire module.

  Configuratie beide watermeters:
  In de configuratie ga je naar de module waarop de meter zit aangesloten. Op de gekoppelde ingang geef je een naam aan je uitgang, kies je teller als mode, de eenheid m³G en geeft aan hoeveel pulsen nodig zijn voor 1 m³. (normaal gezien zijn dit 100 pulsen per m³)

 • 6. Hoe kan ik mijn stookolieverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen met een constant verbruik (vb meten mazoutbrander met een gekend uur-verbruik, verlichtingskring met een vast vermogen…).

  Om te weten of een circuit al dan niet stroom verbruikt kan je gebruik maken van onze stroomspoel met puls uitgang CS-400 welke over de voedingsdraad naar een constante verbruiker zit. De puls-tijd uitgang op deze CS.400 module wordt vervolgens aangesloten op een vrije puls ingang van de EC.441 of de PC.080 module en deze berekent aan de hand van de aan-tijd het uur-verbruik.

  Bij kleine stroomverbruikers (<0.5A) is het moeilijker om de stroom te meten en kunnen we dan als alternatief gebruik maken van de spanningssensor VS.230 met pulsuitgang om verbruikstijden te meten.

  Als we weten dat onze mazoutbrander bvb 4200 milli-liter stookolie verbruikt per uur dan kunnen we door het exact meten van de werkingstijd in 1 uur, het uur verbruik aan stookolie, met een zekere foutmarge natuurlijk, gaan berekenen en loggen in de webserver.

  Beide modules CS.400 en VS.230 zijn 2-wire producten en deze vind je terug op deze site.

   

Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder surft geeft u 2-wire toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van deze website.

Nieuwsbrief

Wil u graag op de hoogte blijven van alle verdere ontwikkelingen dan kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.