LoWi

 • 1. test

  Een meter met manuele ingave van tellerstanden aanmaken kan door bij 'channel type' 'Input man' te selecteren en een naam geven aan de uitgang. Druk vervolgens op "SAVE" en bevestig... Lees meer

  Een meter met manuele ingave van tellerstanden aanmaken kan door bij ‘channel type’ ‘Input man’ te selecteren en een naam geven aan de uitgang. Druk vervolgens op “SAVE” en bevestig met het wachtwoord “adminLOWI”
  Dan kun je de teller in liters invoeren omdat LoWi geen komma’s toestaat.
  Vul bijvoorbeeld 151.125 m³ in als getal ZONDER decimale punt dus 153125

 • 2. Manuale meter instellen in LoWI

  Een meter met manuele ingave van tellerstanden aanmaken kan door bij 'channel type' 'Input man' te selecteren en een naam geven aan de uitgang. Druk vervolgens op "SAVE" en bevestig... Lees meer

  Een meter met manuele ingave van tellerstanden aanmaken kan door bij ‘channel type’ ‘Input man’ te selecteren en een naam geven aan de uitgang. Druk vervolgens op “SAVE” en bevestig met het wachtwoord “adminLOWI”
  Dan kun je de teller in liters invoeren omdat LoWi geen komma’s toestaat.
  Vul bijvoorbeeld 151.125 m³ in als getal ZONDER decimale punt dus 153125

 • 3. Hoe kan je een port forwarding instellen in je telenet modem?

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld '192.168.0.123:8081'. Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen... Lees meer

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld ‘192.168.0.123:8081’.
  Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen naar webpagina’s op de webserver.

  Om nu ook van buitenhuis toegang te krijgen tot de lokale webservers moet je een port forwarding gaan instellen in je internet modem.
  De manier om dit te doen is voor iedere modem anders maar het principe is in feite overal gelijk, we tonen hoe het moet voor een telenet modem:

  Bemerking: het voordeel aan een telenet modem is dat zijn IP adres langere tijd ( meerdere maanden)  onveranderd blijft. Bij modems met internet via sim kaart kan dit IP adres reeds binnen een paar uur veranderen en daar heeft port forwarding weinig zin.

  Tijdens de configuratie van je webserver heb je een vast IP adres, een poortnummer en ook een login in paswoord ingesteld voor toegang van buitenhuis en deze houden we even bij de hand.

  Surf naar ‘mijn telenet’ en meld je aan op je account. Ga naar je ‘thuisnetwerk’ , dan ‘modem details’ en dan ‘geavanceerde instellingen’.

  Bij het tabblad ‘Netwerk’ kan je het IP adres van je modem aflezen, noteer dit IP adres
  in het volgende tabblad ‘IPv4 Firewall en Portforwarding’ geef je je lokaal ip adres en het poortnummer door. Check gelijk ook even je firewall instellingen. Als je je LoWi of MiLo wil kunnen upgraden dan dient ook ‘Gefragmenteerde IP pakketten’  op ‘toestaan’ stand gezet.  Vervolgens alles saven en vanaf nu kan je van buitenhuis surfen naar je LoWi webserver via het IP adres van je modem gevolgd door het poortnummer van je webserver. voorbeeld: http://111.222.333.444.8082 , en  natuurlijk login en paswoord als je van buitenaf surft.

  Bemerking: aanpassingen aan de configuratie van LoWi of MiLo  kan enkel vanaf het lokale netwerk, niet van buitenaf. Bij de MEMo2 webserver kan dit wel als je als administrator bent ingelogd.

   

   

 • 4. Hoe kan ik het IP-adres vinden van een website, of hoe kan ik testen of een lokaal IP adres vrij is?

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer. Website IP adres: Ga naar... Lees meer

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer.

  Website IP adres: Ga naar de startknop in Windows en typ “cmd” of “opdrachtprompt” in. Druk nadien op enter. Je krijgt nu een zwart venster waarin je MS-DOS opdrachten kan invoeren.
  In dat venster geef je het commando “ping” in, gevolgd door de naam van de website waarvan je het IP-adres wil achterhalen. Druk nadien opnieuw op enter. De zoekopdracht geeft als resultaat bijvoorbeeld: Pingen naar 2-wire.be [188.93.153.117] met 32 bytes aan gegevens.
  Het numerieke adres tussen de haakjes is het IP-adres van de website.

  Vrij IP adres: Op dezelfde manier kan je een eigen lokaal IP adres invoeren ( bijvoorbeeld , het IP adres voorgesteld door de IP serverscanner tool) zo zie je meteen of dit vrij is of niet. In onderstaand voorbeeld zie je dat Pingen naar [192.168.1.122] bezet is en dat Pingen naar [192.168.1.117] vrij is.

   

 • 5. 2-Wire op tablet of smartphone

  Je kan de webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo bereiken via de webbrowser op je computer, tablet en smartphone. Door deze aan het beginscherm van je tablet of smartphone... Lees meer

  Je kan de webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo bereiken via de webbrowser op je computer, tablet en smartphone. Door deze aan het beginscherm van je tablet of smartphone toe te voegen heb je snel en direct toegang tot je energieverbruiken en energiekosten.

  Je kan 2-Wire Energie monitor aan je beginscherm toevoegen en dan lijkt het net een app. Dat werkt als volgt:

  iOS (iPad en iPhone)

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in de webbrowser op de knop Delen (vierkant met pijl naar boven)
  Klik dan op Zet in beginscherm
  Klik dan op Voeg toe

   

  Android

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in de webbrowser op de knop Delen (drie puntjes)
  Klik dan op Sneltoets toevoegen aan het startscherm

   

  Windows Phone en Windows Mobile

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in Internet Explorer op de knop Delen (drie puntjes)
  Kies dan Aan startscherm vastmaken

MEMo3

 • 1. Backup MEMo2: Hoe een image copy maken van de SD kaart in je MEMo2 webserver?

  De MEMo2 webserver bewaart alle meetdata van zijn 64 logkanalen,  elk met 7 meetwaarden in 32 bit formaat en met een resolutie van 1 minuut gedurende 2 tot 3 jaar... Lees meer

  De MEMo2 webserver bewaart alle meetdata van zijn 64 logkanalen,  elk met 7 meetwaarden in 32 bit formaat en met een resolutie van 1 minuut gedurende 2 tot 3 jaar op zijn interne SD kaart. Ook de configuratie, firmware, css, java script, instellingen worden bewaard op dezelfde SD.
  Wanneer er een probleem zou zijn met de hardware van de MEMo2 webserver dan kan de SD kaart in een nieuwe MEMo2 worden gestopt en op die manier kan deze de werking van de vorige MEMo2 volledig overnemen met behoud van configuratie en meetwaarden.

  Om de levensduur van de SD kaart te verlengen en de toegang tot de data zeer snel te laten verlopen  heeft deze SD kaart een eigen indeling. Er wordt gewerkt met pointers om zo de ganse SD te benutten en niet telkens op dezelfde locatie te schrijven. Dat betekent echter dat de SD kopiëren via bvb de Windows verkenner NIET mogelijk is. Wat wel kan is een SD image copy maken van deze oude SD kaart naar een nieuwe SD kaart, daarvoor gebruik je dan een windows applicatie zoals   WIN32 DISK imager

  Werking:

  • 1. Haal de SD kaart uit de MEMO2 en stop ze in de PC.
  • 2. Installeer WIN32Diskimager
  • 3. Selecteer bij ‘doelapparaat’  je SD kaart lezer.
  • 4. Selecteer bij Image/bestand een locatie met voldoende ruimte op je PC en voer daar zelf een filenaam in en voeg ‘.img’ extensie toe
  • 5. Klik op lezen en de file op SD wordt gekopieerd naar het ***.img bestand op je PC ‘tot lezen is gelukt’ verschijnt. Kan zeker 30 tot 60 minuten duren!!

  1. 6. Stop de nieuwe SD kaart in je SD kaartlezer en druk op schrijven en de image wordt daarop geschreven.
  2. 7. Stop de nieuwe SD kaart in de webserver
  3. 8. Indien niet onmiddellijk de vertrouwde groene login verschijnt dan moet je mogelijks nog eens manueel upgraden ( Zie FAQ) met de switches op de MEMo2
   Bemerking: met een nieuwe blanco SD kaart moet je sowieso de firmware manueel inladen via de drukknoppen op de MEMo2 ( zie manueel upgraden bij FAQ)

   

  Conclusie:

  Een uniek voordeel aan de MEMo2 webserver is dat de energiedata lokaal wordt bewaard dat in hoge resolutie gedurende 2 tot 3 jaar. Dezelfde data wordt ook lokaal verwerkt voor het maken van grafieken en aansturen van verbruikers. Je vermijdt op die manier de kost/licentie/abonnement voor dataopslag en de koppeling naar, en verwerking door een externe server of cloud applicatie.

  Nadeel is natuurlijk dat er GEEN backup ingeval bvb de SD kaart het zou begeven. De configuratie zou je nog kunnen printen naar een pdf file en bewaren op je PC. Maar als je een continue backup wil van je data dan dien je zelf het initiatief te nemen om via FTP client upload, data te sturen naar een aanbieder van een compatible Cloud applicatie net zoals men doet bij andere dataloggers. Daarvoor betaal je een zekere abonnement kost maar krijg je naast backup een aantal extra functionaliteiten.

 • 2. Hoe lees je de MEMo grafieken op een 3 fase meter?

  2-Wire heeft een aantal verschillende 3-fase meters ( EMM.630 reeks) ofwel met directe stroomdoorgang ofwel met stroomtangen. Deze 3-F meters zijn vooral bedoeld voor 3P4 of 3x380V+N aansluiting, maar kunnen... Lees meer

  2-Wire heeft een aantal verschillende 3-fase meters ( EMM.630 reeks) ofwel met directe stroomdoorgang ofwel met stroomtangen. Deze 3-F meters zijn vooral bedoeld voor 3P4 of 3x380V+N aansluiting, maar kunnen ook worden gebruikt als 3x230V (3P3) meter of als mono-fase meter (1P2).

  • Meetwaarden: Op het display van deze meters kan je een aantal meet-variabelen zoals spanning, stroom, vermogen, frequentie, powerfactor,.. per fase of als totaal over de drie fasen gaan aflezen.  Van die vele parameters registreert MEMo spanning, stroom, vermogen in KW, reactief vermogen in KVar, powerfactor  en dat voor elk van de 3 fasen. Deze meetwaarden blijven maximum 3 jaar bewaard op SD met 1 minuut resolutie.
   Op de webserver dag-grafieken worden, per fase, met een instelbare resolutie spanning en stroom en vermogen getoond en zo komen we tot 3 grafieken per 3-fasemeter. (zie bitmap hieronder)

   • – Fase 1 (sub-adres 0): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen
   • – Fase 2 (sub-adres 1): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen
   • – Fase 3 (sub-adres 2): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen

  Het actueel vermogen van iedere fase wordt eveneens getoond bovenaan in de dichtgeklapte grafiek

   

  • Meterstanden: Naast meet-variabelen zijn er ook  oplopende verbruik-tellers welke het totale verbruik ( actief en reactief)  over de 3 fasen registreert.  MEMo registreert iedere minuut de actieve verbruik meterstanden IMPORT en EXPORT(=injectie) uitgedrukt in kWh. Deze tellerstanden blijven tot 3 jaar bewaard op SD. Deze 2 meterstanden kan je aflezen op de meter-display of in de webserver (lichtgroene getallen) nadat je op auto-refresh hebt geduwd.

  • In de webserver grafieken tonen we niet deze meterstanden, maar wel telkens het één-uur-verschil tussen telkens twee opeenvolgende meterstanden en dat voor de 2 stroomrichtingen nl. het verbruik(IMPORT) over één uur in kWh, en de injectie (EXPORT) over één uur in kWh.

   • IMPORT uur-verbruiken over de 3 fasen wordt dan bij de grafiek van Fase 1 geplakt
   • EXPORT uur-verbruiken over de 3 fasen wordt dan bij de grafiek van Fase 2 geplakt
   • Bij Fase 3 zie je dus geen verbruiksgrafiek

  Het dagverbruik (= tellerstand 00.00Hr – tellerstand 24.00H) en jaarverbruik (=Tellerstand 1 januari – tellerstand vandaag) wordt als waarde  getoond bovenaan in de dichtgeklapte grafiek
  In de maand-grafieken worden de dag-verbruiken samen met de energiekosten getoond.

  Bemerking:

  1. – MEMO leest telkens dezelfde Modbus registers uit, dus wanneer de energiemeter in 3P3 modus staat wordt het vermogen  en stroom van fase 2 als nul weergegeven. Dit betekent niet dat de meter fout meet enkel dat de registers stroom en vermogen verkeerd worden uitgelezen. Werken zonder software geeft ook een paar beperkingen.
  2. – Als de meter omgekeerd is aangesloten dan is het vermogen negatief en dit wordt als vermogen=nul weergegeven in de webserver.
  3. – Bij calorimeters zijn de meetwaarden : vertrek-en retour temperatuur, debiet, vermogen en daarnaast de 2 tellerstanden  met verbruik heating en verbruik cooling. Eventueel kunnen 2 sanitaire watertellers worden gekoppeld waarvan dan debiet en waterverbruik worden gelogd en weergegeven in de grafieken.
  4. – Idem bij een mono-fase meter ( type EMM.120 of EMM.220) komt onder subadres ‘0’ de IMPORT grafiek en onder subadres ‘1’ , bij de 2de fase zogezegd, de EXPORT grafiek. Spanning , stroom, en vermogen staat dan onder subadres’0′.

   

  Figuur. In onderstaande figuur is enkel daggrafiek Fase 1 opengeklapt. Op de curves zie je spanning, stroom, vermogen van fase 1 , de blauwe grafiek toont het uurverbruik over de 3 fasen samen, berekend als het één-uur-verschil tussen telkens twee opeenvolgende meterstanden uitgedrukt in kWh.

  • – De grafiek-header van fase 1 toont : actueel vermogen fase 1, dag-verbruik IMPORT  over de 3 fasen van middernacht tot nu, jaarverbruik IMPORT over de 3 fasen vanaf nieuwjaar tot nu.
  • – De grafiek-header van fase 2 toont : actueel vermogen fase 2, dag-verbruik EXPORT  over de 3 fasen van middernacht tot nu, jaarverbruik EXPORT over de 3 fasen vanaf nieuwjaar tot nu.
  • – De grafiek-header van fase 3 toont enkel actueel vermogen fase 3.


   

 • 3. Hoe kan ik firmware van webserver en modules upgraden?

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. In onderstaande video tonen we je hoe het moet via software. Lees meer

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. In onderstaande video tonen we je hoe het moet via software.

 • 4. Hoe hardwarematig de MEMo2 webserver upgraden of resetten?

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver. Met deze drukknoppen kan je trouwens ook de webserver resetten ( bvb. paswoord vergeten)... Lees meer

  Een webserver upgraden  kan ofwel softwarematig via de configuratiepagina ofwel hardwarematig via de drukknoppen op de webserver.
  Met deze drukknoppen kan je trouwens ook de webserver resetten ( bvb. paswoord vergeten) of  een factory reset doen omdat je de database wil wissen:

  Op de webserver vind je bovenaan 2 drukknopjes ( SW1 :Reset en SW2: Clear) en met deze 2 toetsen zijn er 4 combinaties mogelijk:

  Drukken toetsen tijdens het runnen: UPGRADE
  • Toets SW1: Upgrading Javascript en CSS.: Op de knop drukken tot de LED continu blijft branden en dan pas loslaten. Het upgrade-proces niet onderbreken tot de webserver terug een hart-beat heeft.
  • Toets SW2: Upgrading firmware Webserver WS500/WS.502 : Op de knop drukken tot de LED continu blijft branden en dan pas loslaten. Het upgrade-proces niet onderbreken tot de webserver terug een hart-beat heeft.
  Drukken toetsen tijdens het opstarten spanning: RESET
  • Toets SW1: wissen volledige database, IP‐adres reset, login en password
  • Toets SW2: reset IP‐adres en password.

   

  A: UPGRADE WEBSERVER VIA HARDWARE:

  Wanneer moet je via hardware upgraden? Ontdekt je fouten op de website, of is er geen enkele toets die nog reageert, zelfs na ‘refresh page’, dan is er mogelijk een fout geslopen bij het inladen van het script/style. Je hebt dus geen mogelijkheid meer om via de settings pagina te upgraden.
  Je kan dan manueel opnieuw het javascript downloaden van de 2‐WIREserver door te drukken op toets SW1 (links, kortst tegen de voedingsconnector) en blijven drukken tot de linkse led continue brandt. Dan pas loslaten toets. Nu moet de led 15 tot 20 seconden blijven branden en nadien weer uit gaan.

  Als dit in orde is, dan doe je met de rechtse drukknop (toets 2) net hetzelfde: blijven drukken tot het flashen stopt en beide leds continue branden, dan pas loslaten toets. Nu moeten de leds ook 15 tot 20 sec branden en nadien begint de rechtse led heel snel te knipperen. Nadien zal de led een 3tal seconden continue branden en dan uit gaan. Alles oke !!! Wanneer deze zaken gebeuren zoals beschreven, probeer dan opnieuw ‘refresh page’ en log in. Op de pagina configuration/settings kan je nog even testen naar de firmware versies.

   

  B: FACTORY RESET: Wissen volledige database, reset IP‐adres en password:

  Toets 1 (SW1=reset, links, kortst tegen voedingsconnector)

  Procedure: Spanning van de MEMo webserver  uitzetten, 5 seconden wachten, toets 1 ingedrukt houden, spanning aanzetten en blijven drukken zolang de led blijft knipperen, de toets pas loslaten als de led continu begint te branden. De erop volgende wis‐procedure kan ca 60 seconden duren, en de MEMo is pas klaar als de led uit gaat.

  Belangrijk: Na een “FACTORY RESET” kan het zijn dat je een blanco scherm krijgt  en dus is het aangewezen om de bovenstaande procedure “UPGRADE WEBSERVER VIA HARDWARE”  ook uit te voeren ( SW1 ; CSS + Javascript  upgrade, SW2: firmware  upgrade)

  C: RESET : IP‐adres of paswoord vergeten:

  Toets 2 (SW2 Clear, volledig rechts):

  Procedure: Spanning van de WS500/WS.502 uitzetten, 5 seconden wachten, toets 2 ingedrukt houden, spanning aanzetten, en blijven drukken tot de led begint te knipperen. Blijf nog een 3tal seconden drukken tot de led stopt met knipperen en laat dan de toets los.
  De wis‐procedure kan ca 3 seconden duren, en de MEMo is klaar als de led uit gaat.
  Je moet nu ‘surfen’ naar het standaard IP‐adres: 192.168.0.123:8080 en login, password zoals beschreven in de handleiding in deel 8 ofwel het IP adres vinden en eventueel aanpassen via de IP serverscanner ( zie /producten/).

   

  D: UPGRADE MODULES:

  De modules PC.080, EC.441 , RG.016, … kunnen enkel vanuit de webserver worden geüpgraded. ( Zie ook FAQ : Hoe kan je de webserver softwarematig upgraden?)

  Procedure:

  1. in de webserver naar de pagina “Configuration/settings/ ” gaan en op knop “firmware versions ” drukken  en dan op “download” drukken, de firmware van alle type modules wordt gedownload.
  2. vervolgens in de webserver naar de pagina “Configuration/modules”  gaan , de bewuste modules selecteren via de dropdown en “UPGRADE ” toets drukken, er verschijnt een rode  schuifbalk en 10 seconden later krijg je de bevestiging  van de versie op de groene balk en de module is ge-update.

   

   

 • 5. Welke webbrowser gebruiken voor de 2-wire webserver WS.500?

  [one_fourth][/one_fourth]De 2-wire webserver WS.500 wordt via de RJ45 connector verbonden ofwel rechtstreeks op de pc, ofwel op de router welke dan gekoppeld is met de pc en mogelijks met het... Lees meer

  netwerk
  De 2-wire webserver WS.500 wordt via de RJ45 connector verbonden ofwel rechtstreeks op de pc, ofwel op de router welke dan gekoppeld is met de pc en mogelijks met het internet.

   

   

  serverscanner

   
  Via de server scanner, een gratis softwareapplicatie (downloaden via de 2-wire website) vind je het IP-adres van je webserver. Het gevonden IP-adres en poort nummer 8080 typ je in de webbrowser (voorbeeld: 192.168.1.141:8080) en zo kom je terecht op de inlogpagina van je webserver.

   

   

  Internetverbinding: De webserver heeft geen internetverbinding nodig tenzij voor firmware updates, emailnotificatie en ftp-cliënt functionaliteit. De PC of tablet heeft normaal gezien enkel bij de eerste opstart een internetverbinding nodig en dat om de nodige grafieken te kunnen inladen in zijn cache.

   

  Webbrowsers: De webpagina’s in de webserver bevatten html, javascript en css code. We testen onze code op de meest populaire webbrowsers:

  • Google Chrome: aanbevolen browser
  • Internet Explorer: Meerdere malen klikken op zelfde button werkt niet! (vb. bekijken grafieken, 1e klik = dag, 2e klik = maand, 3e klik = einde grafiek)
  • Mozilla: alle functies schijnen te werken
  • Android-tablets: Geen ‘background’ weergave van de pagina
  • Safari: Subtotalen exporteren naar Excel/Json: wordt niet ondersteund door Safari – IPad!

   
  Andere problemen gemeld door gebruikers:
  Wijzigen IP-adres naar DHCP: indien DNS-adres niet correct werkt, wordt er geen nieuw IP-adres toegekend en ‘hangt’ de webserver. Aanbevolen DNS-adres: 195.130.131.2 (bij Telenet werkte 192.168.0.1 niet)

   

 • 6. Hoe kan ik mijn stookolieverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen met een constant verbruik (vb meten mazoutbrander met een gekend uur-verbruik, verlichtingskring met een vast vermogen…).

  Om te weten of een circuit al dan niet stroom verbruikt kan je gebruik maken van onze stroomspoel met puls uitgang CS-400 welke over de voedingsdraad naar een constante verbruiker zit. De puls-tijd uitgang op deze CS.400 module wordt vervolgens aangesloten op een vrije puls ingang van de EC.441 of de PC.080 module en deze berekent aan de hand van de aan-tijd het uur-verbruik.

  Bij kleine stroomverbruikers (<0.5A) is het moeilijker om de stroom te meten en kunnen we dan als alternatief gebruik maken van de spanningssensor VS.230 met pulsuitgang om verbruikstijden te meten.

  Als we weten dat onze mazoutbrander bvb 4200 milli-liter stookolie verbruikt per uur dan kunnen we door het exact meten van de werkingstijd in 1 uur, het uur verbruik aan stookolie, met een zekere foutmarge natuurlijk, gaan berekenen en loggen in de webserver.

  Beide modules CS.400 en VS.230 zijn 2-wire producten en deze vind je terug op deze site.

   

MiLo

 • 1. Hoe kan je een port forwarding instellen in je telenet modem?

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld '192.168.0.123:8081'. Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen... Lees meer

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld ‘192.168.0.123:8081’.
  Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen naar webpagina’s op de webserver.

  Om nu ook van buitenhuis toegang te krijgen tot de lokale webservers moet je een port forwarding gaan instellen in je internet modem.
  De manier om dit te doen is voor iedere modem anders maar het principe is in feite overal gelijk, we tonen hoe het moet voor een telenet modem:

  Bemerking: het voordeel aan een telenet modem is dat zijn IP adres langere tijd ( meerdere maanden)  onveranderd blijft. Bij modems met internet via sim kaart kan dit IP adres reeds binnen een paar uur veranderen en daar heeft port forwarding weinig zin.

  Tijdens de configuratie van je webserver heb je een vast IP adres, een poortnummer en ook een login in paswoord ingesteld voor toegang van buitenhuis en deze houden we even bij de hand.

  Surf naar ‘mijn telenet’ en meld je aan op je account. Ga naar je ‘thuisnetwerk’ , dan ‘modem details’ en dan ‘geavanceerde instellingen’.

  Bij het tabblad ‘Netwerk’ kan je het IP adres van je modem aflezen, noteer dit IP adres
  in het volgende tabblad ‘IPv4 Firewall en Portforwarding’ geef je je lokaal ip adres en het poortnummer door. Check gelijk ook even je firewall instellingen. Als je je LoWi of MiLo wil kunnen upgraden dan dient ook ‘Gefragmenteerde IP pakketten’  op ‘toestaan’ stand gezet.  Vervolgens alles saven en vanaf nu kan je van buitenhuis surfen naar je LoWi webserver via het IP adres van je modem gevolgd door het poortnummer van je webserver. voorbeeld: http://111.222.333.444.8082 , en  natuurlijk login en paswoord als je van buitenaf surft.

  Bemerking: aanpassingen aan de configuratie van LoWi of MiLo  kan enkel vanaf het lokale netwerk, niet van buitenaf. Bij de MEMo2 webserver kan dit wel als je als administrator bent ingelogd.

   

   

 • 2. Hoe kan ik het IP-adres vinden van een website, of hoe kan ik testen of een lokaal IP adres vrij is?

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer. Website IP adres: Ga naar... Lees meer

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer.

  Website IP adres: Ga naar de startknop in Windows en typ “cmd” of “opdrachtprompt” in. Druk nadien op enter. Je krijgt nu een zwart venster waarin je MS-DOS opdrachten kan invoeren.
  In dat venster geef je het commando “ping” in, gevolgd door de naam van de website waarvan je het IP-adres wil achterhalen. Druk nadien opnieuw op enter. De zoekopdracht geeft als resultaat bijvoorbeeld: Pingen naar 2-wire.be [188.93.153.117] met 32 bytes aan gegevens.
  Het numerieke adres tussen de haakjes is het IP-adres van de website.

  Vrij IP adres: Op dezelfde manier kan je een eigen lokaal IP adres invoeren ( bijvoorbeeld , het IP adres voorgesteld door de IP serverscanner tool) zo zie je meteen of dit vrij is of niet. In onderstaand voorbeeld zie je dat Pingen naar [192.168.1.122] bezet is en dat Pingen naar [192.168.1.117] vrij is.

   

 • 3. Hoe kan ik mijn waterverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk dat de watermeter is voorzien van een module die als puls-gever functioneert. Op veel moderne watermeters is de mogelijkheid om een puls sensor aan te sluiten al aanwezig. Je kan deze puls-module optioneel bestellen bij de meterleverancier en nadien kan deze aangesloten worden op een vrije ingang van de EC.441 of de PC.080 module.

  Onderstaande type kan je bestellen via de webshop op deze site:

   Water probe S02-W

  Dit is een cilindrisch reed contact met 10cm  draad. Dit type is compatibel met de V100 type meter van Elster.

  installatie: Op de meter zit er een zwart plastic afdekplaatje met 2 schroeven vastgemaakt. Het volstaat om deze te verwijderen en de probe in de boring in te schuiven. Nadien kan je de probe vastmaken met een spanbandje. Verbindt vervolgens de rode draad met de plus-ingang en de zwarte draad met de min-ingang van de 2-wire module.

   Water probe Elster PR6

  Dit is een cilindrisch reed contact met 50cm  draad. Dit type is compatibel met de V200 type meter van Elster.: PR6_PR7_NL 

  Extra watermeter in serie

  Heeft je watermeter geen mogelijkheid om een pulsgever te installeren dan kan je eventueel een 2de meter met pulsuitgang of een watermeter met modbusuitgang  ( zie /producten/assortiment/ …. op deze site) in serie plaatsen met de bestaande watermeter.

  Configuratie in de webserver:
  In de configuratie ga je naar de module waarop de meter zit aangesloten. Op de gekoppelde ingang geef je een naam aan je uitgang, kies je teller als mode, de eenheid m³/Hr en geeft aan hoeveel pulsen nodig zijn voor 1 m³.

 • 4. Hoe kan ik mijn gasverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441 module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een gasmeter aan te sluiten is het... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441 module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een gasmeter aan te sluiten is het belangrijk dat de gasmeter is voorzien van een module die als puls-gever functioneert.
  Er zijn in de handel verschillende merken van puls-gevers verkrijgbaar. Aan de gasleiding zelf hoef je dan niets te veranderen. In België worden de veelal volgende types gasmeter gebruikt:

  • RF1 van het merk Itron, Actaris, Pipersberg of Schlumberger. Dit type gasmeter kan worden uitgerust met de pulsgever Actaris 9 51-858-04 of 951-858-06.
  • BK-G4 van het merk Elster of Krom Schroder. Voor dit type gasmeter wordt de pulsgever Elster IN-Z65 of Elster IN-Z61 gebruikt.

  Zowel Actaris- als Elster-pulsgevers zijn verkrijgbaar bij de groothandel in sanitair of verwarming. Je kunt de installateur van de verwarming of sanitaire voorzieningen ook vragen om een aparte gasmeter met pulsuitgang te plaatsen.

  Aansluitschema:aansluitschema gasprobe ( bron meterbuy)

  GASmeter probe S02-G

  Vind je bovenstaande types niet onmiddellijk terug in de handel dan kan je proberen met onderstaand reed contact wat kan je  bestellen via de webshop op deze site:

  Dit is een reed contact in vlakke uitvoering met 10cm draad. Dit type is compatibel met de veelgebruikte BK-G4 en BK-G6 Elster meters en de Actaris G4RF1.

  Installatie: De probe wordt onderaan met kneedlijm gemonteerd met de laserbedrukking naar boven gericht. Verbind vervolgens de rode draad met de plus-ingang en de zwarte draad met de min-ingang van de 2-wire module.

  Configuratie beide watermeters:
  In de configuratie ga je naar de module waarop de meter zit aangesloten. Op de gekoppelde ingang geef je een naam aan je uitgang, kies je teller als mode, de eenheid m³G en geeft aan hoeveel pulsen nodig zijn voor 1 m³. (normaal gezien zijn dit 100 pulsen per m³)

 • 5. Hoe kan ik mijn stookolieverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen met een constant verbruik (vb meten mazoutbrander met een gekend uur-verbruik, verlichtingskring met een vast vermogen…).

  Om te weten of een circuit al dan niet stroom verbruikt kan je gebruik maken van onze stroomspoel met puls uitgang CS-400 welke over de voedingsdraad naar een constante verbruiker zit. De puls-tijd uitgang op deze CS.400 module wordt vervolgens aangesloten op een vrije puls ingang van de EC.441 of de PC.080 module en deze berekent aan de hand van de aan-tijd het uur-verbruik.

  Bij kleine stroomverbruikers (<0.5A) is het moeilijker om de stroom te meten en kunnen we dan als alternatief gebruik maken van de spanningssensor VS.230 met pulsuitgang om verbruikstijden te meten.

  Als we weten dat onze mazoutbrander bvb 4200 milli-liter stookolie verbruikt per uur dan kunnen we door het exact meten van de werkingstijd in 1 uur, het uur verbruik aan stookolie, met een zekere foutmarge natuurlijk, gaan berekenen en loggen in de webserver.

  Beide modules CS.400 en VS.230 zijn 2-wire producten en deze vind je terug op deze site.

   

Modbus Energiemeter

 • 1. Tellerstanden op de EMM.630

  Met de EMM.630 MID kunnen een 40-tal waarden worden gemeten waaronder ook 6 tellerstanden: 1. Import actieve energie in kWh 2. Export actieve energie in kWh 3. Totale actieve energie... Lees meer

  Met de EMM.630 MID kunnen een 40-tal waarden worden gemeten waaronder ook 6 tellerstanden:
  1. Import actieve energie in kWh
  2. Export actieve energie in kWh
  3. Totale actieve energie door de meter= import+export in kWh
  4. Import reactieve energie in kVAh
  5. Export reactieve energie in kVAh
  6. Totale reactieve energie door de meter= import+export in kVAh

  Opgelet:
  • onderstaande meterstand als volgt uitlezen: 0000 0314,14 kWh
  Dus de 2 getallen achter mekaar plakken!!
  • In onze logger worden beide tellerstanden ( import + export ) apart gelogd
  • Om een (Belgische ferraris) terugdraaiende tellerstand te kennen moet men in feite gewoon het verschil nemen: import – export= terugdraaiende meter

 • 2. Hoe lees je de MEMo grafieken op een 3 fase meter?

  2-Wire heeft een aantal verschillende 3-fase meters ( EMM.630 reeks) ofwel met directe stroomdoorgang ofwel met stroomtangen. Deze 3-F meters zijn vooral bedoeld voor 3P4 of 3x380V+N aansluiting, maar kunnen... Lees meer

  2-Wire heeft een aantal verschillende 3-fase meters ( EMM.630 reeks) ofwel met directe stroomdoorgang ofwel met stroomtangen. Deze 3-F meters zijn vooral bedoeld voor 3P4 of 3x380V+N aansluiting, maar kunnen ook worden gebruikt als 3x230V (3P3) meter of als mono-fase meter (1P2).

  • Meetwaarden: Op het display van deze meters kan je een aantal meet-variabelen zoals spanning, stroom, vermogen, frequentie, powerfactor,.. per fase of als totaal over de drie fasen gaan aflezen.  Van die vele parameters registreert MEMo spanning, stroom, vermogen in KW, reactief vermogen in KVar, powerfactor  en dat voor elk van de 3 fasen. Deze meetwaarden blijven maximum 3 jaar bewaard op SD met 1 minuut resolutie.
   Op de webserver dag-grafieken worden, per fase, met een instelbare resolutie spanning en stroom en vermogen getoond en zo komen we tot 3 grafieken per 3-fasemeter. (zie bitmap hieronder)

   • – Fase 1 (sub-adres 0): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen
   • – Fase 2 (sub-adres 1): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen
   • – Fase 3 (sub-adres 2): spanning tussen neuter en fase, stroom, vermogen

  Het actueel vermogen van iedere fase wordt eveneens getoond bovenaan in de dichtgeklapte grafiek

   

  • Meterstanden: Naast meet-variabelen zijn er ook  oplopende verbruik-tellers welke het totale verbruik ( actief en reactief)  over de 3 fasen registreert.  MEMo registreert iedere minuut de actieve verbruik meterstanden IMPORT en EXPORT(=injectie) uitgedrukt in kWh. Deze tellerstanden blijven tot 3 jaar bewaard op SD. Deze 2 meterstanden kan je aflezen op de meter-display of in de webserver (lichtgroene getallen) nadat je op auto-refresh hebt geduwd.

  • In de webserver grafieken tonen we niet deze meterstanden, maar wel telkens het één-uur-verschil tussen telkens twee opeenvolgende meterstanden en dat voor de 2 stroomrichtingen nl. het verbruik(IMPORT) over één uur in kWh, en de injectie (EXPORT) over één uur in kWh.

   • IMPORT uur-verbruiken over de 3 fasen wordt dan bij de grafiek van Fase 1 geplakt
   • EXPORT uur-verbruiken over de 3 fasen wordt dan bij de grafiek van Fase 2 geplakt
   • Bij Fase 3 zie je dus geen verbruiksgrafiek

  Het dagverbruik (= tellerstand 00.00Hr – tellerstand 24.00H) en jaarverbruik (=Tellerstand 1 januari – tellerstand vandaag) wordt als waarde  getoond bovenaan in de dichtgeklapte grafiek
  In de maand-grafieken worden de dag-verbruiken samen met de energiekosten getoond.

  Bemerking:

  1. – MEMO leest telkens dezelfde Modbus registers uit, dus wanneer de energiemeter in 3P3 modus staat wordt het vermogen  en stroom van fase 2 als nul weergegeven. Dit betekent niet dat de meter fout meet enkel dat de registers stroom en vermogen verkeerd worden uitgelezen. Werken zonder software geeft ook een paar beperkingen.
  2. – Als de meter omgekeerd is aangesloten dan is het vermogen negatief en dit wordt als vermogen=nul weergegeven in de webserver.
  3. – Bij calorimeters zijn de meetwaarden : vertrek-en retour temperatuur, debiet, vermogen en daarnaast de 2 tellerstanden  met verbruik heating en verbruik cooling. Eventueel kunnen 2 sanitaire watertellers worden gekoppeld waarvan dan debiet en waterverbruik worden gelogd en weergegeven in de grafieken.
  4. – Idem bij een mono-fase meter ( type EMM.120 of EMM.220) komt onder subadres ‘0’ de IMPORT grafiek en onder subadres ‘1’ , bij de 2de fase zogezegd, de EXPORT grafiek. Spanning , stroom, en vermogen staat dan onder subadres’0′.

   

  Figuur. In onderstaande figuur is enkel daggrafiek Fase 1 opengeklapt. Op de curves zie je spanning, stroom, vermogen van fase 1 , de blauwe grafiek toont het uurverbruik over de 3 fasen samen, berekend als het één-uur-verschil tussen telkens twee opeenvolgende meterstanden uitgedrukt in kWh.

  • – De grafiek-header van fase 1 toont : actueel vermogen fase 1, dag-verbruik IMPORT  over de 3 fasen van middernacht tot nu, jaarverbruik IMPORT over de 3 fasen vanaf nieuwjaar tot nu.
  • – De grafiek-header van fase 2 toont : actueel vermogen fase 2, dag-verbruik EXPORT  over de 3 fasen van middernacht tot nu, jaarverbruik EXPORT over de 3 fasen vanaf nieuwjaar tot nu.
  • – De grafiek-header van fase 3 toont enkel actueel vermogen fase 3.


   

ReMI

 • 1. Hoe kan je een port forwarding instellen in je telenet modem?

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld '192.168.0.123:8081'. Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen... Lees meer

  LoWi , MiLo, MEMo zijn webservers met een lokaal vast IP adres en een eigen poortnummer, voorbeeld ‘192.168.0.123:8081’.
  Ieder toestel binnen het lokale netwerk kan via dit IP adres surfen naar webpagina’s op de webserver.

  Om nu ook van buitenhuis toegang te krijgen tot de lokale webservers moet je een port forwarding gaan instellen in je internet modem.
  De manier om dit te doen is voor iedere modem anders maar het principe is in feite overal gelijk, we tonen hoe het moet voor een telenet modem:

  Bemerking: het voordeel aan een telenet modem is dat zijn IP adres langere tijd ( meerdere maanden)  onveranderd blijft. Bij modems met internet via sim kaart kan dit IP adres reeds binnen een paar uur veranderen en daar heeft port forwarding weinig zin.

  Tijdens de configuratie van je webserver heb je een vast IP adres, een poortnummer en ook een login in paswoord ingesteld voor toegang van buitenhuis en deze houden we even bij de hand.

  Surf naar ‘mijn telenet’ en meld je aan op je account. Ga naar je ‘thuisnetwerk’ , dan ‘modem details’ en dan ‘geavanceerde instellingen’.

  Bij het tabblad ‘Netwerk’ kan je het IP adres van je modem aflezen, noteer dit IP adres
  in het volgende tabblad ‘IPv4 Firewall en Portforwarding’ geef je je lokaal ip adres en het poortnummer door. Check gelijk ook even je firewall instellingen. Als je je LoWi of MiLo wil kunnen upgraden dan dient ook ‘Gefragmenteerde IP pakketten’  op ‘toestaan’ stand gezet.  Vervolgens alles saven en vanaf nu kan je van buitenhuis surfen naar je LoWi webserver via het IP adres van je modem gevolgd door het poortnummer van je webserver. voorbeeld: http://111.222.333.444.8082 , en  natuurlijk login en paswoord als je van buitenaf surft.

  Bemerking: aanpassingen aan de configuratie van LoWi of MiLo  kan enkel vanaf het lokale netwerk, niet van buitenaf. Bij de MEMo2 webserver kan dit wel als je als administrator bent ingelogd.

   

   

 • 2. Hoe kan ik het IP-adres vinden van een website, of hoe kan ik testen of een lokaal IP adres vrij is?

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer. Website IP adres: Ga naar... Lees meer

  Elke website neemt serverruimte in op het internet en krijgt een eigen IP-adres. Om dat IP-adres te achterhalen kan je het Ping-commando gebruiken op je computer.

  Website IP adres: Ga naar de startknop in Windows en typ “cmd” of “opdrachtprompt” in. Druk nadien op enter. Je krijgt nu een zwart venster waarin je MS-DOS opdrachten kan invoeren.
  In dat venster geef je het commando “ping” in, gevolgd door de naam van de website waarvan je het IP-adres wil achterhalen. Druk nadien opnieuw op enter. De zoekopdracht geeft als resultaat bijvoorbeeld: Pingen naar 2-wire.be [188.93.153.117] met 32 bytes aan gegevens.
  Het numerieke adres tussen de haakjes is het IP-adres van de website.

  Vrij IP adres: Op dezelfde manier kan je een eigen lokaal IP adres invoeren ( bijvoorbeeld , het IP adres voorgesteld door de IP serverscanner tool) zo zie je meteen of dit vrij is of niet. In onderstaand voorbeeld zie je dat Pingen naar [192.168.1.122] bezet is en dat Pingen naar [192.168.1.117] vrij is.

   

 • 3. 2-Wire op tablet of smartphone

  Je kan de webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo bereiken via de webbrowser op je computer, tablet en smartphone. Door deze aan het beginscherm van je tablet of smartphone... Lees meer

  Je kan de webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo bereiken via de webbrowser op je computer, tablet en smartphone. Door deze aan het beginscherm van je tablet of smartphone toe te voegen heb je snel en direct toegang tot je energieverbruiken en energiekosten.

  Je kan 2-Wire Energie monitor aan je beginscherm toevoegen en dan lijkt het net een app. Dat werkt als volgt:

  iOS (iPad en iPhone)

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in de webbrowser op de knop Delen (vierkant met pijl naar boven)
  Klik dan op Zet in beginscherm
  Klik dan op Voeg toe

   

  Android

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in de webbrowser op de knop Delen (drie puntjes)
  Klik dan op Sneltoets toevoegen aan het startscherm

   

  Windows Phone en Windows Mobile

  Open je webpagina van je LoWi, MiLo of MEMo webserver
  Klik in Internet Explorer op de knop Delen (drie puntjes)
  Kies dan Aan startscherm vastmaken

 • 4. Hoe kan ik mijn waterverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-ingang kunnen worden gebruikt. Om op deze ingang een watermeter aan te sluiten is het belangrijk dat de watermeter is voorzien van een module die als puls-gever functioneert. Op veel moderne watermeters is de mogelijkheid om een puls sensor aan te sluiten al aanwezig. Je kan deze puls-module optioneel bestellen bij de meterleverancier en nadien kan deze aangesloten worden op een vrije ingang van de EC.441 of de PC.080 module.

  Onderstaande type kan je bestellen via de webshop op deze site:

   Water probe S02-W

  Dit is een cilindrisch reed contact met 10cm  draad. Dit type is compatibel met de V100 type meter van Elster.

  installatie: Op de meter zit er een zwart plastic afdekplaatje met 2 schroeven vastgemaakt. Het volstaat om deze te verwijderen en de probe in de boring in te schuiven. Nadien kan je de probe vastmaken met een spanbandje. Verbindt vervolgens de rode draad met de plus-ingang en de zwarte draad met de min-ingang van de 2-wire module.

   Water probe Elster PR6

  Dit is een cilindrisch reed contact met 50cm  draad. Dit type is compatibel met de V200 type meter van Elster.: PR6_PR7_NL 

  Extra watermeter in serie

  Heeft je watermeter geen mogelijkheid om een pulsgever te installeren dan kan je eventueel een 2de meter met pulsuitgang of een watermeter met modbusuitgang  ( zie /producten/assortiment/ …. op deze site) in serie plaatsen met de bestaande watermeter.

  Configuratie in de webserver:
  In de configuratie ga je naar de module waarop de meter zit aangesloten. Op de gekoppelde ingang geef je een naam aan je uitgang, kies je teller als mode, de eenheid m³/Hr en geeft aan hoeveel pulsen nodig zijn voor 1 m³.

 • 5. Hoe kan ik mijn stookolieverbruik gaan meten?

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen... Lees meer

  De module PC.080 heeft 8 en de EC.441module heeft 4 ingangen welke allen als puls-tijd meter (Mode Timer) kunnen gebruikt worden. Het exact meten van puls-tijden is vooral nuttig bij toestellen met een constant verbruik (vb meten mazoutbrander met een gekend uur-verbruik, verlichtingskring met een vast vermogen…).

  Om te weten of een circuit al dan niet stroom verbruikt kan je gebruik maken van onze stroomspoel met puls uitgang CS-400 welke over de voedingsdraad naar een constante verbruiker zit. De puls-tijd uitgang op deze CS.400 module wordt vervolgens aangesloten op een vrije puls ingang van de EC.441 of de PC.080 module en deze berekent aan de hand van de aan-tijd het uur-verbruik.

  Bij kleine stroomverbruikers (<0.5A) is het moeilijker om de stroom te meten en kunnen we dan als alternatief gebruik maken van de spanningssensor VS.230 met pulsuitgang om verbruikstijden te meten.

  Als we weten dat onze mazoutbrander bvb 4200 milli-liter stookolie verbruikt per uur dan kunnen we door het exact meten van de werkingstijd in 1 uur, het uur verbruik aan stookolie, met een zekere foutmarge natuurlijk, gaan berekenen en loggen in de webserver.

  Beide modules CS.400 en VS.230 zijn 2-wire producten en deze vind je terug op deze site.

   

Cookiebeleid
Deze website maakt gebruik van cookies. Als u verder surft geeft u 2-wire toelating om deze cookies te gebruiken. Opgelet, het blokkeren van bepaalde cookies verhindert het correct functioneren van deze website.

Nieuwsbrief

Wil u graag op de hoogte blijven van alle verdere ontwikkelingen dan kan u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief.