full_width]

Fluvius event ‘Slimme toepassingen voor de digitale meter’

 

Fluvius organiseert op 10 maart in “Hotel van der Valk” te Mechelen, en op 19 maart in de “Ghelamco Arena” te Gent, een partner-event voor de elektro installateurs en dat  rond het thema “Slimme toepassingen voor  de digitale meter”.

Ook 2-Wire is bij dit event aanwezig. We demonstreren er o.a. onze kleinste energiemonitor “LoWi, WiFi display naar  de digitale meter”,
maar ook  “LeON”, de USB stick die je exact vertelt waar en wanneer energie én gratis én groen wordt, onmisbaar vanaf 2021.

We tonen ook de concept module ‘MoBI‘: Monitoren en EPC-getal meten met LoWi voor woningen zonder digitale meter, of voor woningen waar extra deelverbruiken dienen gemeten.

Voor deze beide events zijn alle beschikbare plaatsen ondertussen al volzet. Ben jij er toevallig niet bij? Geen nood, via deze link blijf je on-line op de hoogte van de beschikbare 2-Wire nieuwigheden. Lees meer

[/full_width]

Tellerstanden digitale meter omgezet naar RS485 Modbus RTU

De RF gateway module gebruiken we vandaag al in combinatie met de MiLo en de MEMo webserver, maar ingesteld in zijn nieuwe ‘stand-alone’ modus krijgt de RF Gateway (RG.016) module er twee extra functionaliteiten bij, namelijk:

Modbus-slave functie: De P1 tellerstanden en meetwaarden uit de digitale meter en ook de 4 puls-ingangen  zijn beschikbaar als uitleesbare Modbus registers. Zo koppel  je de digitale meter met je PLC, domotica, datalogger,… via een  RS485 Modbus aansluiting.

Draadloze (LoRa) Modbus brug: Met 2 of meer van deze RF Gateway modules in één installatie worden onderling alle Modbus telegrammen ( 9600.8N1) draadloos doorgegeven over grotere afstanden, een ‘draadloze’ Modbus-kabel dus.

Beide functionaliteiten zijn natuurlijk ook gelijktijdig te gebruiken. Lees meer

 

 


Module in de kijker

EMM.630 CT-MID is een geavanceerde MID energiemeter voor het meten van verbruiken via 1A/5A stroomtangen al dan niet met open kern.

Een 40 tal meetvariabelen zijn afleesbaar via het LCD display of beschikbaar via de Modbus registers.

Er zijn ook 2 puls uitgangen waarvan één configureerbaar.

De module kan worden ingesteld als mono-fase, 3x230V of 3x380V+N meter.

De stroomtangen zijn beschikbaar vanaf 100A tot 600A en meer.