Met de energiemonitors LoWi3 of ReMI voor woningen, en Memo3 voor gebouwen worden naast energieverbruik en energiekost ook het actuele kwartiervermogen en de hoogste maandpiek uit de Belgische digitale meter of uit de 2-WIRE energiemeters ingelezen en getoond op elk device met een webbrowser binnen het (huis)netwerk.

Maar ook netspanning, belangrijk voor mensen met uitvallende zonnepanelen, en actueel vermogen per fase, om slim te kunnen schakelen met ReMI of MEMo3, worden mee-gemonitord in de tijd.

 


LeON en THEo

Elk van deze USB energiesticks met RGB-led geven je direct inzicht in het actuele energietarief. Met een snelle blik op de kleur zie je of het dag- of nachttarief geldt (ROOD/BLAUW) en of er energie wordt geïnjecteerd (GROEN). Maar dat is niet alles!

De knippersnelheid van de leds geeft aan hoeveel energie je verbruikt of injecteert. Zo weet je of je de vaatwasser of droogkast kan starten op zonne-energie (groen), of dat je toch beter even wacht tijdens piekverbruik (rood).

THEo gaat nog een stap verder en meet ook de kamertemperatuur en vochtigheid. Deze gegevens worden dan live en historisch weergegeven op de gekoppelde webserver(s). Zo krijg je inzicht in de klimatologische omstandigheden in je leefruimte en kun je aanpassen naar optimaal comfort.

 

 

 


MEMo3 toont de ‘goede’ werking van elk gebouw

 

 

Een Memo3 datalogger-webserver verbinden via Modbus, draadloos over RF of over internet/IoT met de verschillende energiemeters in één of meerdere gebouwen.
Surfen naar het MEMo3 IP adres, alle meters een Modbus adres en een naam geven waarna MEMo elke minuut de meterwaarden registreert en tot 3 jaar lokaal bewaard.

Actuele meetwaarden, historieken, energiekosten zijn nu via webbrowser lokaal toegankelijk voor iedereen binnen het netwerk, of vanop afstand via de html app.

MEMo draait zonder software, zonder abonnementskosten en volledig los van de bestaande technieken. Al na een paar dagen loggen krijgt men gedetailleerd zicht in de goede of slechte werking van het gebouw en zijn grotere verbruikers.

Naast monitoring is er ook mogelijkheid om bepaalde grote verbruikers slim aan te sturen, of kan men op basis van tellerstanden energiekosten afrekenen over een ingestelde periode.

Energiemonitoring creëert een mooie opportuniteit voor de slimme installateur, makkelijke monitoring kan nu in elk gebouw, nieuw of bestaand.

 

Energiemeters

De autonome kWh-meters worden om de minuut uitgelezen en geven inzichten geven over actuele en historische verbruiken over langere perioden. Maar ook calorimeters, Co2 meters, pulsen tellers, Fluvius meters, … worden uitgelezen door MEMO3.

 

 


Waarom een webserver en geen app of cloudapplicatie?

Veel gestelde vragen i.v.m. onze energiemonitors en meters proberen we te beantwoorden op onze FAQ pagina, zo ook de vraag waarom onze keuze voor webservers. Lees hierover meer bij FAQ E1…