p-ws-new
De nieuwste firmware voor de 2-Wire energie datalogger-webserver staat online. In deze versie zitten een heleboel nieuwe functionaliteiten voor het nog beter meten van alle energie deelverbruiken in ieder gebouw,

een kort overzicht:


EPC-waarde van de woning meten:

epc

De 2-wire webserver leest iedere minuut alle verbruikswaarden in een woning of gebouw en met die meetwaarden wordt o.a. de energie-efficiency van het gebouw berekend. (EPC-waarde).

De nieuwste firmware geeft je dus een beeld van hoe groen jouw woning nu wel is en helpt je om te kiezen voor de juiste investering in energie-renovatie of helpt je om de verkoop of verhuurwaarde van een gebouw beter te gaan bepalen.


 

Synchronisatie met NTP server:

klok-nft

Iedere webserver met internetverbinding synchroniseert zichzelf éénmaal per dag met een internet NTP server, op deze manier wordt iedere meterstand voorzien van de exacte tijd-stempel.


 

SUBTOTALEN

subtotals

De 2-Wire webserver noteert continue de meterstanden van alle aangesloten energiemeters en houdt deze waarden gedurende 3 jaar bij.

Via de knop subtotalen kan je voor een ingestelde periode de begin en eindmeterstanden, het verbruik en de energiekosten makkelijk opvragen. Vervolgens kan je deze waarden filteren en afdrukken of exporten naar Excel, pdf, csv, …


 

HTTP instructieset

Alle data in de webserver (meterstanden, meetwaarden, statussen, …) is razendsnel toegankelijk via een eenvoudige instructieset, de data zelf wordt door de webserver verpakt in JSON-formaat zodat deze makkelijk bruikbaar is voor ieder app ontwikkelaar.

knx

CommandFusion:
Domotechnology, een KNX integrator uit Herentals, gebruikt de webserver als extensie van zijn domotica installaties. Zowel actuele verbruiken als historische data worden ingelezen en verwerkt in de CommandFusion visualisatiesoftware.

FTP Client: Volledigheidshalve nog vermelden dat de webserver ook als ftp-cliënt kan worden ingesteld waardoor data periodiek naar een remote server wordt opgeladen.


 

YouTube

De firmware updates zijn gratis, in deze 9 minuten durende
YouTube film
wordt kort uitgelegd hoe je de upgrade kan uitvoeren en gelijk tonen we ook nog even bovenstaande functionaliteiten.