Voor zowel de LoWi3 als de ReMI webserver is een nieuwe firmware versie beschikbaar, voorlopig nog als BETA nadien publiek. Op de website bij FAQ lees je hoe te upgraden naar de BETA versie, of hoe terug te keren naar de publieke versie:

LoWi:

  • Real-time kwartiervermogen en maandpiek weergave uit de P1 poort
  • Versnelde auto decodering P1 telegram, update om de 5 seconden
  • AES128 encryptie MQTT topics

ReMI:

  • Schakelen op real-time kwartiervermogen uit de P1 poort
  • Auto decodering P1 telegram: toevoeging van o.a. vermogen en stroom per fase
  • AES128 encryptie MQTT topics
  • Optimalisatie stroomverbruik ReMI processor
  • Continue status opvolging gestuurde uitgangen
  • Visualisatie kwartierverbruik op deel-metingen

Ook de online tutorials, handleidingen en FAQ’s voor LoWi3 en ReMI kregen een update:

 


Energie delen met ReMI

Fig. Energie delen

Wanneer je met je zonnepanelen meer elektriciteit produceert dan je zelf gebruikt, zal het overschot aan stroom aan het net worden geleverd. Deze overschot aan energie kan worden gedeeld met jezelf, bijvoorbeeld voor een eigen gebouw op een andere locatie, of met anderen.

Bij het delen van de energie wordt er gewerkt op basis van tijdskwartieren. Dit betekent dat de groene stroom die in een bepaald kwartier wordt opgewekt en in het openbare distributienet van Fluvius wordt geïnjecteerd, binnen datzelfde kwartier beschikbaar zal zijn voor gebruik.

Om dit “delen” te gaan optimaliseren, maw verbruiken op moment van productie, wordt de injectie vanuit de digitale meter gemeten met behulp van een LoWi3 (of ReMI) module. Deze module is via het internet verbonden met een ReMI (of WiFi-IoT plug) een paar huizen of dorpen verderop, om daar enkele grote verbruikers op het juiste moment slim te schakelen.

Zonder digitale meter worden totaal- en/of deel verbruiken gemeten door de gekoppelde 2-WIRE Modbus meters.


Fig. koppeling over internet

 


Product in de kijker

 

Fig. smart WiFi-MQTT energy plug

Met de WP.16A energieplug kunt u het energieverbruik van uw aangesloten apparaat meten en deze dan via de gekoppelde ReMI slim aan/uit schakelen op basis van injectie, tarief, kwartiervermogen,…uit de digitale meter.

Een unieke eigenschap van deze slimme plug is de RGB led indicatie op basis van vermogen. Hierdoor kunt u in één oogopslag zien hoeveel vermogen uw apparaat verbruikt. De WP.16A energieplug is beschikbaar met zowel de Belgische PEN aarding als de Nederlandse rand aarding.