Elke LoWi, MiLo of MEMo2 webserver met internet verbinding kan zichzelf en zijn gekoppelde  modules updaten en dat geeft heel wat extra mogelijkheden:

  • PDF van de configuratie: Een webpagina via Chrome, Safari, Edge,… uitprinten was tot voor kort niet evident
  • Exporteren data: Met terugwerkende kracht, data uit de webserver exporteren naar Excel
  • Integratie met EnergieID: Je woning vergelijken met andere woningen, het kon al met Memo (ftp) en nu zéér binnenkort ook met LoWi en MiLo (http)
  • Overzichtstabel: Een 2 jaar overzicht met verbruiken en energiekosten van alle gekoppelde meters
  • EPC waarde: Vloeroppervlak invoeren, de meters voor verwarming selecteren en je krijgt de voortschrijdende gemeten EPC waarde in kWH/m2
  • Layout: In Memo kon het al en nu ook in LoWi en Milo, sorteren van de meters
  • Verrekenen energiekosten: Start en einddatum ingeven, filteren op naam en de meterstanden en kosten worden geëxporteerd naar pdf, Excel,… Enkel beschikbaar in MEMo
  • Digitale meter: Onze webservers lezen ondertussen alle Nederlandse(>DSMR4.0) en Belgische digitale meters

 


“Na regen komt zonneschijn”

 

 

Met de LoWi, MiLo en MEMo energiemonitors hebben we ondertussen drie ‘retrofit’ oplossingen om “zonneschijn” samen met de energieverbruiken in woningen of gebouwen, heel gedetailleerd in kaart te brengen.

Elk van deze monitors  hebben we verpakt in een starterkit, alle met koppeling naar de digitale meter. Eén zo’n starterkit, wat coronatijd aan video tutorials, en je wordt al snel expert in het monitoren en slim aansturen van energie-comfortable installaties.

 


Budgetmeter in de kijker

EMM.320C en EMM.530C zijn beide geavanceerde budgetmeters voor het meten en schakelen van mono-fase of 3-Fase 380V+N  verbruikers tot 100A.
Vanuit de centrale MEMo2 webserver schakelen deze bijvoorbeeld op ingesteld piekvermogen, uur-verbruik, dag-verbruik, tijd… toepasbaar o.a. bij verhuur van garageboxen, campingplaatsen, events …

 

Met de logica webpagina in de centrale Memo2 module zijn er weinig beperkingen om nog meer toepassingen te bedenken in het logisch aansturen, bewaken, afrekenen van grote deel-verbruiken.