Het nieuwe tariefsysteem in Vlaanderen betekent het definitieve einde van het principe van de terugdraaiende meter, tenminste voor de zonnepaneel installaties vanaf 2021 en de installaties ouder dan 15 jaar. De elektriciteit die zonnepanelen injecteren in het net wordt vanaf dan verrekend in je energiefactuur. De vergoeding voor elke kWh die je injecteert omvat niet de distributie- en transportkosten en belastingen en bedraagt een 3 eurocent/kWh.

Het komt er dus op neer om de elektriciteit die je zelf produceert zoveel mogelijk en liefst onmiddellijk te verbruiken of op te slaan, om zo de hoeveelheid afgenomen en ook de geïnjecteerde elektriciteit naar het netwerk te beperken.
Je kan onmiddelijk beslissen om te investeren in een batterij of een laadpaal met bijhorende bedrijfswagen, maar veel slimmer is een kleine investering in een 2-wire energiemonitor.

Met of zonder digitale meter, een 2-wire energie-monitor brengt al heel snel je verbruik uiterst gedetailleerd in kaart. Essentiele info, niet alleen om je eigenverbruik te optimaliseren door bv. de grote energievreters te gaan vervangen of enkel te gebruiken op moment van injectie, maar ook om het optimale aantal zonnepanelen te bepalen al dan niet in combinatie met de juiste batterij, warmtepomp of laadpaal.
Kortom, met de juiste energiemonitor vermijd je verkeerde investeringen en ken je achteraf het effect van elke energiebesparende beslissing.

Bij 2-wire hebben we ondertussen meerdere energiemonitors. MiLo is onze draadloze monitor, bedoeld voor de bewoner van een nieuwe of bestaande woning of appartement waar naast totaalverbruik ook een aantal deel-verbruiken dienen gemeten.


MiLo, Home energy monitor

MiLo koppelt rechtstreeks met de digitale meter, is via WiFi verbonden met je huisnetwerk en spreekt draadloos, met bereik over de ganse woning, naar alle gekoppelde energiemeters.

Vanaf de webbrowser op iedere smartphone, tablet of PC surf je naar de website in de MiLo module om daar het systeem te configureren, de energieverbruiken en kosten te visualiseren, en verbruikers aan of uit te schakelen.

Naast de totaal-verbruiken kan je met onderstaande MiLo accessoires zowat elke individuele energiekost meten en bewaken.

De video tutorial hieronder vat het even samen in ca. 7 minuten.

Een paar MiLo kenmerken:

Koppel rechtstreeks je digitale meter en vergelijk de energiekost van een ééntarief- of dubbeltariefmeter en bepaal zelf het meest voordelige tarief

Slechts éénmaal koppelen met je WiFi netwerk en iedereen binnen je netwerk kan vanaf dan met elk toestel surfen naar de actuele verbruiken

Exporteer je gegevens naar Excel, of print je 2-jaar verbruik-kosten-overzicht als pdf

Koppel je MiLo met het EnergieID platform en vergelijk het verbruik van jou woning met andere woningen uit je buurt of uit het buitenland

Koppel met het Eniris platform en beheer verschillende installaties vanuit google maps

MiLo heeft een heel hoog plug&play gehalte, een opleiding volg je gewoon online.


MiLo starters en accessoires

De MiLo starterkits en accessoires vind je hier op deze website terug


Nieuw: Chat met 2-Wire

Chat box op de 2-wire website
We krijgen dagelijks steeds meer bezoekers op onze website. Met de nieuwe Chatbox kan je nu live al je vragen over 2-Wire kwijt.