De nieuwe “MiLo” energiemonitor voor woningen heeft een aantal interessante eigenschappen bij mekaar:

MiLo toont totaal verbruiken o.a. via koppeling met de Vlaamse en Nederlandse digitale meter, werkt draadloos met een minimum aan bekabeling, toont verbruik-kost van individuele huishoudtoestellen via energy-plugs, schakelt vanop afstand of in de tijd, configureert makkelijk zonder nood aan software, laat platform-onafhankelijke bediening toe via smartphone of tablet of PC, heeft geen abonnement, meet  grote verbruikers via energiemeters in de zekeringenkast, meet én water én gas én elektra, heeft een perfect draadloos bereik over de ganse woning, is toepasbaar in nieuwe of bestaande woningen, combineert met MEMo….

De leaflet in pdf formaat kan je hier downloaden:6 luik MiLo

 

Modbus energiemeter met spanning-spoelen, in of naast de bestaande zekeringenkast

De zekeringenkast hierboven werd uitgerust met een “MEMo“ energie monitor, een pulsenteller (waterverbruik) en 3 energiemeters (totaalverbruik import + injectie, warmtepomp, zonnepanelen). Dankzij de dunne geleiders van de spanning-spoelen wordt achteraf-montage in-of naast de zekeringenkast heel erg makkelijk. De energiemeters type EMM.630 MVCT(333mVolt) met hoge nauwkeurigheid (klasse1) kunnen zowel met de MiLo als de met MEMo server worden gekoppeld .

MEMo

De MEMo datalogger-webserver in deze installatie is verbonden met het lokale netwerk zodat dagelijkse, wekelijkse, maandelijkse, jaarlijkse energiefactuur en ook verschillende deelverbruiken in hoge resolutie  “live“ zichtbaar wordt via de webbrowser op tablet of PC. De “ruwe” data blijft tot 3 jaar lokaal bewaard, dus geen abonnement.

De leaflet in pdf formaat kan je hier downloaden:6 luik MEMo

2GoPro: Voucher opstart woning installateur

Energiemonitoring in woningen en gebouwen wordt een belangrijke opportuniteit voor de HVAC en de elektro installateur. Om de drempel tot de eerste 2-Wire installatie te verlagen is er nu voor de Belgische installateur de voucher “2GoPro”: opstart en indienststelling MEMo server + korte opleiding van de eigen woning van de installateur door een 2-wire technieker. Deze voucher heeft een waarde van  140 euro en kan bij een tweede vervolg-installatie in mindering van de aankoopfactuur worden gebracht.
Een goeie start met 2-Wire vinden we héél belangrijk, dus vraag er naar bij je elektro groothandel. Een lijst van installateurs met een eigen “DEMO” installatie vind je terug via deze link 

2-Wire prijslijst mei 2018

De actuele prijslijst met alle 2-wire producten kan je hier downloaden:2-Wire prijslijst MEI 2018 NL

Via de doorkliklinks in deze PDF prijslijst kom je op de technische details van iedere module. Aankopen kan via de betere elektro groothandel in Nederland en België.

TIP!! Bereken zelf even de eindgebruiker prijs voor bovenstaande installatie.