Stel je voor dat je moeiteloos inzicht hebt in je elektriciteit, gas en waterverbruik, gemeten direct vanaf je digitale meter en via slimme stekkers. Dat is precies wat de LoWi3 als autonome webserver te bieden heeft.

Wat kun je verwachten?

 • Bekijk je energieverbruik in real-time met de LoWi3 P1-dongle.
 • Onafhankelijke webserver zonder gedoe met apps of cloudopslag aan lage resolutie.
 • Eenvoudige uitbreiding met IoT meters, waaronder slimme stekkers.

Belangrijkste Kenmerken:

 • Geen gedoe met kabels, want de voeding komt rechtstreeks van de digitale meter.
 • Alles is vooraf geconfigureerd; je hoeft alleen nog je wifi-wachtwoord en een vast IP-adres in te stellen.
 • Geschikt voor elk apparaat, omdat de LoWi3 webserver platform onafhankelijk is en werkt in elke webbrowser.
 • Interne gegevensopslag betekent geen noodzaak voor apps, software of cloudopslag.
 • Geniet van real-time gegevensupdates elke 5 seconden (vermogen).
 • Grafieken met een resolutie van 5 minuten voor de afgelopen 10 dagen, 1 dag voor de afgelopen 12 maanden, en 1 maand voor de afgelopen 2 jaar.
 • LoWi3 registreert alle P1-gegevens, inclusief spanning, stroom en vermogen per fase en toont actuele tellerstanden, kwartierpiek,…
 • Energiekosten worden berekend met de instelbare kost per verbruiks-eenheid en getoond in de grafieken.
 • Exporteer makkelijk gegevens naar Excel of upload deze via HTTP naar een extern platform.

Breid je systeem uit met IoT-koppelingen, zoals het meten van deel-verbruiken via slimme stekkers, het meten van luchtkwaliteit met THEo USB-sticks,of het onderling koppelen van twee of meer 2-WIRE-webservers via internet.

De LoWi3 webserver is lokaal toegankelijk via de webbrowser op al je apparaten, of het nu je smartphone, tablet of zelfs Alexa is zonder dat er iets moet worden geïnstalleerd.

Ontdek nu de toekomst van energiemonitoring samen met LoWi3 en neem de controle over het verbruik en de waarde van je woning!

Als professioneel gebruiker kan je een LoWi3 bestellen via de reguliere elektro groothandel.


 

Koppel LoWi3 aan EnergieID voor nog meer functionaliteit en centraal beheer.

Met de LoWi3 energie webserver* kun je eenvoudig verbinding maken met het open energieplatform van EnergieID. Het is een fluitje van een cent: maak gewoon een account aan op www.energieID.be, kopieer je inloggegevens naar de LoWi3-configuratiepagina, en laat vervolgens je gegevens automatisch uploaden.

Met de gratis versie van EnergieID kun je al beginnen met het bijhouden van je energieverbruik op maand- en dagbasis. Als je meer gedetailleerde informatie, analyses en functies wilt, is het mogelijk om lid te worden van een EnergieID-groep en je dossier te upgraden naar EnergieID Premium.

Voor Individuele Gebruikers:
Word lid van een EnergieID-groep om in aanmerking te komen voor de upgrade naar EnergieID Premium. Als je gemeente, werkgever of organisatie nog niet actief is op EnergieID, rekenen we op jou als ambassadeur om deze tool bij hen te promoten.

Voor Zakelijke Gebruikers:
Via EnergieID-groepen kunnen organisaties en lokale overheden de uitgebreide versie van EnergieID aanbieden aan hun klanten, leden, gebouwbeheerders of inwoners. Dit kan eventueel gecombineerd worden met extra diensten zoals energiecoaching en technische ondersteuning.

EnergieID biedt lokale besturen en bedrijven de mogelijkheid om hun energie- en klimaatplannen om te zetten in meetbare, concrete resultaten.

Dus, waar wacht je nog op? Koppel je LoWi3 aan EnergieID en begin vandaag met nog meer energie opvolging!

*Ook ReMI koppelt met EnergieID en zo kunnen ook installaties zonder digitale meter, via modbus-meters en pulsentellers worden ingelezen.


 

Waarom een webserver en geen app of cloudapplicatie?

Veel gestelde vragen i.v.m. onze energiemonitors en meters proberen we te beantwoorden op onze FAQ pagina, zo ook de vraag waarom onze keuze voor webservers.

Het grootste voordeel is platform-onafhankelijkheid. Zonder nood aan software, app of licentie heb je vanaf elk toestel met webbrowser binnen het huisnetwerk makkelijke toegang tot configuratie en visualisatie van de gekoppelde meters.

Maar er zijn nog meer voordelen. Lees meer hierover bij FAQ E3…