MEMo2, de nieuwste 2-WIRE datalogger-webserver is uitgevoerd met een RF zenderontvanger, alle 2-WIRE energiemeters worden nu ofwel bedraad (Modbus) ofwel draadloos(LoRa) uitgelezen en gemonitord.

De firmware van de webserver is dan weer uitgebreid met een logica userinterface; verbruikers kunnen zo slim schakelen op basis van makkelijk in te stellen voorwaarden.

De combinatie van deze beide toevoegingen zorgt voor tal van mogelijkheden:
Zo worden onregelmatigheden ten gevolge van lekken of andere afwijkingen automatisch gedetecteerd , of zo kan men, wanneer van toepassing, de geproduceerde zonne-energie slimmer gaan benutten door bijvoorbeeld grotere verbruikers gericht aan te sturen, of kan men een berekende grafiek maken waardoor men ‘live’ het effect ziet van een terugdraaiende teller naast een digitale meter, of kan men een budgetmeter instellen op basis van vermogen en/of verbruik, enzovoort…

 

Allemaal ‘win’s voor de eigenaar of de gebruiker, maar net zozeer voor de installateur. Hij zal namelijk niet alleen het vertrouwen van zijn klant winnen, maar zal zich doorgaans ook verzekerd zien van de nodige vervolgopdrachten. Energiemonitoring leidt in heel wat gevallen nu eenmaal tot het nemen van gerichte energiezuinige maatregelen.

 

Starterkit Mono en Starterkit 3-Fase

Onze meest innovatieve modules , de MEMo2 webserver, de RF gateway met 4 pulseningangen én koppeling naar de digitale meter, en één mono-fase of 3-fase Modbus meter, hebben we aan een voordelige prijs verpakt in twee starterkits. Aankopen kan via de elektro groothandel.

De bekabeling wijst zichzelf uit, de configuratie kan je stap voor stap volgen in een paar korte YouTube ‘tutorials’ of je kan als installateur kiezen voor een eerste thuisbegeleiding via de 2GoPro voucher. Kortom, we duwen je er met de neus in, enkel nog proeven want dit smaakt naar meer.

Uitbreidingen en prijslijst

Beide starterkits zijn uitbreidbaar met extra meters, voelers, smart plugs, … De volledige lijst vind je in onze  prijslijst, de deep-links leiden verder naar de technische data en handleidingen.

 

Toepasbaar in serviceflats, woningen, gebouwen, werkplaatsen …

De combinatie bedraad en draadloos zorgt ervoor dat 2-Wire monitors zowel in nieuwe als in bestaande installaties inzetbaar zijn, los van de andere technieken.
De reden om te starten met monitoring is altijd verschillend: inzicht naar de juiste investering, afrekening van energiekosten, slim aansturen van verbruikers, bewaking van de goede werking van toestellen, .. maar het resultaat is overal gelijk: het gebouw wordt en blijft optimaal.

Fig.: 2 starterkits in 15 serviceflats: energieafrekening en goede werking