Start to monitor

Start 2023 met een goed voornemen, volg in real-time energieverbruik én deel-verbruiken binnen of buiten de woning.

LoWi3 in de P1 poort van de digitale meter pluggen en onmiddellijk actueel elektriciteit- en gasverbruik op elke smartphone of tablet binnen het huisnetwerk.

Een extra IoT-smartplug toont de energiekost van elk huishoudtoestel lokaal of op afstand,
terwijl een LeON of THEo USB stick als een rood stoplicht het ingesteld piekvermogen aangeeft, of groen kleurt bij injectie zodat je exact weet wanneer de droogkast aan moet.

Automatisch schakelen op piek of injectie kan dan weer met ReMI, de slimme energieschakelaar.

 

meer info over LoWi

 


Verwarm je woning met de zon

 

De alles-in-één ReMI energieschakelaar toont injectie en piekverbruik uit de digitale meter en/of uit de gekoppelde Modbus energiemeters.

Met eenvoudige ‘If then else’ logica bepaal je zelf het schakelgedrag van elk van de 4 ‘smartgrid ready’ contacten of de gekoppelde MQTT pluggen. Op deze manier stop men de 80% overschot aan zonne-energie makkelijk in de verwarming of koeling van de woning met een groot minderverbruik tot gevolg, of schakelt men een paar grote verbruikers op actueel kwartiervermogen met rechtstreekse impact op de jaarlijkse netvergoeding.

Het effect van deze ‘slimme aansturingen’ kan men trouwens real-time opvolgen en zelf gaan bijpassen indien nodig.

Dit geautomatiseerde ‘goede voornemen’ leidt rechtstreeks naar een voorspoedig jaar 2023.

 

meer info over ReMI

 


DC meter

 

De nieuwe DC-energiemeter DCE.230 is ontworpen voor het meten en bewaken van DC-systemen. De bi-directionele DIN-rail DC energiemeter kan belangrijke DC-parameters meten zoals spanning, stroom, vermogen en energie. Alle gegevens in de meter zijn toegankelijk via het LCD scherm op de meter, of via Modbus RTU, of via puls-uitgang.

De meter wordt DC gevoed, heeft een ingangsspanningsbereik tot 1000Volt DC, terwijl de stroomingang instelbaar is in functie van de gekoppelde DC shunt. Er zijn DC shunts beschikbaar van 100A/75mV, 200A/75mV en 400A/75mV.

De uitlezing van de verbruikswaarden en meetwaarden kan via het display ofwel op de gekoppelde webserver ReMI of MEMo3.

Meer details over deze meter vind je terug online : https://www.2-wire.net/product-categorie/energiemeter/

 


Prijslijst 2-WIRE 2023

Vanaf januari 2023 gelden voor een aantal van onze producten kleine prijsaanpassingen. De prijslijst eindgebruiker met ‘deeplinks’ naar de productfiches en handleidingen kan je hier opvragen, netto installateurprijs dien je op te vragen via de elektro groothandel.

 


Alvast een voorspoedig, gezond en gelukkig 2023 toegewenst